Vită cu cartofi si morcovi

Printeaza

Vită cu cartofi si morcovi din: carne de vita, cartofi, morcovi, ardei capia, ardei gras, ardei iute, usturoi, bicarbonat de sodiu, vin rosu, ceapa, ulei, otet, sare, piper, patrunjel, varza rosie, sfecla rosie.

Ingrediente:Vita_cu_cartofi_si_morcovi

  • 700 g carne de vita
  • 700 g cartofi
  • 3 morcovi
  • doi ardei capia
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • usturoi
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • un litru vin rosu sec
  • 3 cepe
  • boia dulce
  • 20 ml ulei
  • 25 ml otet
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • varza rosie
  • sfecla rosie

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se taie felii sau bucăţi mici şi se pune într-un bol. Se toarnă deasupra vinul roşu, se presară bicarbonatul de sodiu, sare şi piper.

Se adaugă 4 căţei de usturoi feliat, o ceapă tocată mărunt şi câteva felii de morcovi.

Se adaugă trei felii de ardei, ardeiul iute tăiat bucăţi mari, oţetul şi puţin ulei. Se amestecă totul bine, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore.

Se pune carnea într-o tavă, se toarnă deasupra marinata cu tot cu legume şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu până scade sosul şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Ceapa rămasă se toacă mărunt; morcovii se cură¬ţă şi se taie cubuleţe.

Ardeii capia şi ardeiul gras se taie cubuleţe şi se călesc în restul de ulei.

Când au început să se înmoaie se adaugă cartofii tăiaţi rondele, se condimentează, se adaugă o cană cu apă şi se fierbe totul până sunt gata cartofii.

Se servesc fierbinti, ca atare, cu salata de varza rosie sau salata de sfecla murata.

Vită cu cartofi si morcovi

Vita_cu_cartofi_si_morcovi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.