Visinata de casa

Printeaza

Visinata de casa din: visine, zmeura, cirese, zahar. Visinata este o băutură tradițională românească alcătuită din vișine și alcool. Este foarte populară în România și în alte țări din Europa de Est.

 

Ingrediente:Visinata de casa

  • 4 kg visine
  • 1/2 kg zmeură de câmp
  • 1/2 kg cireşe amare
  • 1/2 kg zahăr
  • alcool

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se pun 4 kg vişine într-o damigeană de 10 l, împreună cu 1/2 kg zmeură de câmp, 1/2 kg cireşe amare şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele.

Se lasă compoziţia să stea la soare 5-6 zile, să se înmoaie fructele şi să lase zeamă. în acest timp damigeana se leagă la gură cu tifon, să nu intre insectele.

Se toarnă apoi 1 1/2 l alcool şi se astupă ermetic cu un dop. Se agită la 2-3 zile, timp de 2 săptămâni.

Fructele din vişinată se lasă în damigeană şi se pot consuma ca atare sau la diferite prăjituri.

 

Este important să consumați visinata cu responsabilitate, deoarece conține alcool și poate avea un conținut de alcool destul de ridicat, în funcție de modul în care este preparată.

Legalitatea producției și consumului de visinata poate varia în funcție de țară și de jurisdictie, deci asigurați-vă că respectați reglementările locale privind alcoolul atunci când preparați sau consumați visinata.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Visinata aromata 

Visinata aromata

Visinata aromata din: visine, zmeura, cirese, zahar, alcool. Ingrediente: 4 kg visine 1/2 kg zmeură 1/2 kg cireşe 1/2 kg zahăr alcool     Mod de preparare: Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele. Se lasă compoziţia să stea […]

Ciresata cu vanilie

Visinata asortata

Visinata asortata din: visine, zmeura, cirese, zahar. Ingrediente: 4 kg visine 1/2 kg zmeură 1/2 kg cireşe (amare) 1/2 kg zahăr       Mod de preparare: Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele. Se lasă compoziţia să stea […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.