Vinurile in lume: Anglia

Printeaza

ANGLIAVinurile in lume: Anglia

In Anglia, cultivarea viţei de vie a început în vremea ocupaţiei romane, în secolul l d. Hr., dar clima rece nu a fost niciodată propice pentru această cultură.

Producţia modernă a demarat încet în anii ’50, atunci când un mic grup de viticultori a fost tentat de a folosi viţă de vie capabilă să se aclimatizeze cu frigul şi umiditatea. Aceste cercetări au permis de a întreprinde o veritabilă viticultură comercială abia la începutul anilor 70.

Mare parte a vinului englez este alb, lejer, cu un parfum de flori şi o bună aciditate; anumite exploataţii au început să elaboreze vinuri roşii, precum şi spumante. Cele mai multe vinuri trebuie băute noi.

Aproape jumătate din podgorii sunt plantate cu hibrizi germani ca Muller-Thurgau, Bacchus, Reichensteiner şi Schonburger.

Sunt plantate puţine soiuri de vin roşu, ca Pinot Noir, Triomphe d’Alsace, Dornfelder şi Dunkelfelder. Producţia de vinuri roşii şi roze este, aşadar, destul de redusă.

Legislaţia viticolă

Cea mai mare parte a vinurilor engleze poartă denumirea „Vin de masă” (legislaţia europeană nu permite denumirea de vin de calitate atunci când acesta provine din hibrizi).

English Vineyards Association (Asociaţia-podgoriilor engleze), organism comercial care cuprinde cea mai mare parte a podgoriilor şi care atribuie al său Gold Seal of Quality (Pecetea de aur a calităţii) vinurilor care corespund la analiză şi la o degustare riguroasă de către un juriu de Masters of Wine (maeştri ai vinului).

Numele podgoriei sau al exploataţiei care a îmbuteliat figurează, în general, cu caractere mari. Eticheta mai indică adesea o descripţie ca dry white (alb sec) sau numele soiului, dacă acesta constituie cel puţin 85% din asamblaj. Dacă două soiuri sunt citate, proporţia lor poate să varieze, dar doar ele constituie 100% din asamblaj.

Menţiunea English Vineyards Quality Wine (vin de calitate din podgoriile engleze) înscrisă pe sticlele care o merită, desemnează vinul de calitate din Regatul Unit al Marii Britanii provenit din regiunile viticole delimitate în acest sens.

REGIUNI Şl PRODUCĂTORI

La nord există podgorii până la Yorkshire, dar date fiind condiţiile climatice, cele mai multe podgorii se află în centrul şi sudul ţării, de la Cornwall, la vest, la Suffolk, la est, şi desigur în Ţara Galilor şi pe insulele anglo-normande, cea mai mare concentraţie fiind în sud-est:

In Kent, East Sussex şi West Sussex. Cel mai mare domeniu viticol englez este, fără îndoială, Denbies, în Surrey.

Producătorii cei mai importanţi sunt:

Adgestone (Insula Wight) Barkham Manor (East Sussex) Biddenden (Kent) Breaky Bottom (East Sussex) Carr Taylor (East Sussex) Lamberhurst (Kent) Nurbourne Manor (West Sussex) Pilton Manor (Somerset) Tenterden (Kent) Thames Valley (Berkshire) Three Choirs (Gloucestershire) Wootton (Somerset)

Incoming search terms:

  • industria vinurilor in anglia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.