Vinuri: vermutul

Printeaza

Acest vin aromat, caracteristic regiunii Piemonte, (pe care îl puteţi întâlni scris şi în variantele Vermuth sau Vermut) a fost produs pentru prima dată de societatea Carpano din Torino în 1786.

Vermut-ul sec conţine 70% vin de bază, iar cel dulce conţine până Ia 75% vin de bază.

Vinul de bază folosit trebuie să fie unul alb, cel mai neutru posibil în ceea ce priveşte aroma, care ar fi oricum acoperită de cea predominantă a plantelor.

Iniţial, la vinul de bază se adaugă 4-14% zahăr pentru a oferi consistenţă şi fineţe, pentru a păstra aromele care se vor adăuga şi a îndulci caracterul amărui.

 

Vermutul

Vinuri: vermutul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.