Vinuri in lume: Italia

Printeaza

Cu aproape 700.000 hectare de viţă de vie, Italia este a treia ţară viticclă din lume, după Spania şi Franţa.

Graţie multiplelor tehnologii de varietăţi de viţă de vie cultivată (mai mult de 300) şi datorită extinderii în latitudine -care comportă o importantă varietate climatică şi de soluri – Italia oferă o gamă de vinuri care nu are corespondenţă în nicio altă zonă din lume.

90% din varietăţile de viţă de vie italiene provin în douăzeci de soiuri, dintre care cele mai răspândite sunt Sangiovese, între cele cu bacă roşie şi Trebbiano Toscano, între cele cu bacă albă.

Dintre varietăţile internaţionale se amintesc Cabernet, Chardonnay, Merlot şi diferite soiuri de Pinot; există foarte multe varietăţi autohtone.

Viticultura italiană este în principal colinară (mai mult de 40%), urmează viticultura de munte (aproximativ 35%), in timp ce restul de 25% este de câmpie. Se produc cele mai diferite tipologii de vinuri: de la vinuri albe seci gata de consum până la spumante, de la noi la roşii foarte vechi, de la vinuri aromatice la vinuri din struguri uscaţi.

 

 

Vinuri in lume: Italia

Vinuri in lume: Italia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.