Vinul Primitivo

Printeaza

Primitivo este numele unui soi de struguri originar din regiunea sud-estică Puglia, Italia, care a atras în ultimii ani atenţia internaţională, nu în ultimul rând datorită identificării sale cu viţa-de-vie Zinfandel, de importanţă crucială pentru viticultorii californieni.

Primitivo este un soi fascinant de struguri, din care se obţin vinuri de mare concentraţie şi intensitate.

Gustul său evocă de obicei fructe cu coajă de culoare închisă, precum prunele negre şi afinele, dar conţine deseori şi o notă de iarbă, care aminteşte unora dintre degustători de frunzele de ceai. în afară de aceste caracteristici, vinul are în general un gust final dulce, susţinut de o concentraţie mare de alcool (vinurile Primitivo au, de obicei, între 13,5 şi 14% alcool).

Denumirea celui mai cunoscut vin din Puglia este Primitivo di Manduria, un vin roşu, cu maturizare lentă, robust, numit în dialectul regiunii mirr test, “vin tare”. Este o versiune a soiului Primitivo cultivat în Manduria.

Conform celei mai recente teorii, regiunea de origine a viţei-de-vie este Croaţia.

 

Vinul Primitivo

Vinul Primitivo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.