Vinete unguresti

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 12 ardei graşi
  • 2 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5-6 roşii
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi foar­te bine.

Tai ceapa şi o înăbuşi în puţin ulei, iar usturoiul îl tai mărunt, iei un vas de yena şi aşezi mai întâi ceapa, apoi alternezi rânduri de vinete, ardei, roşii şi usturoi, presărând puţină sare. Ultimul strat trebuie să fie de roşii.

Torni uleiul şi dai vasul la cuptor până scade zeama. Serveşti mâncarea caldă sau rece, cum preferi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.