Vinete umplute cu telemea

Printeaza

Vinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 4 vinete mai mari
  • 3 capatani de usturoi
  • 300 g telemea desarata
  • 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
  • 1 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu ulei şi pre- săraţi-le cu chimenul. Lăsaţi-le în repaus. Coaceţi căpăţânile de usturoi înfăşurate în folie de aluminiu. Curăţaţi apoi usturoiul, pisaţi-l şi frecaţi-l cu sare şi ulei, până când obţineţi o pastă consistentă.

Tăiaţi vinetele în felii, pe lungime. Prăjiţi feliile în ulei încins pe ambele părţi sau pe un grătar. După ce s-au răcit, ungeţi feliile de vinete cu pastă de usturoi, peste care pu­neţi câte 2 sau 3 bastonaşe de telemea. Adăugaţi câte 1 sau 2 fire de mărar verde şi înfăşuraţi feliile pentru a obţine rulouri pe care prindeţi-le cu scobitori.

Puneţi rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute, dacă vreţi să le serviţi calde, sau la frigider, pentru 15 minute, dacă preferaţi gustările reci.

Vinete umplute cu telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.