Vinete umplute cu sunca

Printeaza

Vinete umplute cu sunca din: vinete, ardei, ceapa, unt, rosii, sunca, usturoi, sare, piper, cascaval, patrunjel, busuioc.

Ingrediente:Vinete umplute cu sunca

  • 2 vinete potrivite
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă tocată
  • 2 linguri unt
  • 2 roşii tăiate cubuleţe
  • 150 g şuncă
  • sare
  • piper
  • 2-3 căţei usturoi
  • caşcaval, după gust
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură busuioc tocat
  • felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai înjumătăţi, pe lungime, le condimentezi cu sare şi le laşi să se scurgă între două planşete înclinate, 30 de minute.

Le clăteşti cu apă rece şi le opăreşti 5 minute, apoi le laşi iar la presat, ca să se scurgă apa din ele. Scoţi cu grijă pulpa, astfel încât să nu le deteriorezi coaja.

Sotezi ardeiul gras, ceapa şi pulpa de la vinete în unt, într-un vas. Adaugi roşiile, şunca tăiată fâşii (păstrezi câteva felii şi pentru servire), presari sare şi piper, după gust.

Amesteci şi rumeneşti un minut, iar spre sfârşit adaugi usturoiul zdrobit şi verdeaţa. Laşi să se răcească.

Umpli vinetele cu această compoziţie, le aşezi într-o formă unsă cu ulei sau unt, razi caşcaval şi le dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumenesc.

Când sunt gata, le aşezi pe farfurie şi le serveşti alături de felii de lămâie verde şi felii de şuncă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.