Vinete umplute cu rosii si orez

Printeaza

O reteta de vinete umplute cu rosii si orez din: vinete, orez, ceapa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, oregano, sare, piper si branza.

Ingrediente:Vinete umplute cu rosii si orez

  • 2 vinete mici
  • 50 g orez fiert
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 2 cepe verzi
  • ulei de masline
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 g rosii
  • 1 lingura oregano, tocat
  • sare
  • piper macinat
  • 40 g branza rasa

 

Mod de preparare:

Ceapa verde se spala si se taie inele. Rosiile se spala si se taie felii. Vinetele se spala, se taie jumatati si se indeparteaza pulpa. Se sareaza si se lasa circa 10 minute, sa se scurga de apa.

Pulpa se toaca marunt (cu un dispozitiv de lemn), dupa care se caleste cu ceapa si usturoiul, in doua linguri de ulei, circa 5 minute. Se adauga putina apa, apoi se amesteca si cu ceapa verde, pasta de rosii, si oregano.

Se pune orezul fiert si se asezoneaza cu sare si piper. Se presara branza rasa si se pune totul intr-o forma de copt. Se stropeste totul cu ulei de masline si se lasa circa 30 de minute la cuptor, la foc moderat.

Vinete umplute cu rosii si orez

Vinete umplute cu rosii si orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.