Vinete umplute in foi de stevie

Printeaza

Vinete umplute in foi de stevie din: vinete, patrunjel, ceapa, morcov, telina, usturoi, ulei, ardei, foi de stevie, bulion, faina, sare, piper.

Ingrediente:Vinete umplute in foi de stevie

  • 6 vinete
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mai mică, cu câteva frunze şi codiţe
  • 6 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei gras, câteva foi de ştevie (sau varză)

Sosul:

  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă făină
  • 3 linguriţe ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie cotoarele vinetelor şi se fac patru despicături, în lungime, fără a pătrunde prea adânc. Se lasă pentru zece minute în apă clocotită, se scot, se sărează şi se lasă la scurs, o jumătate de oră.

Ceapa, tăiată fideluţă, se rumeneşte într-un vas cu ulei. în acelaşi ulei se căleşte zarzavatul, tăiat cât mai mărunt. Se amestecă zarzavatul cu ceapa şi se umplu vinetele, adăugându-se usturoiul, în despicăturile vinetei.

Se învelesc cu frunze de ţelină (varză), opărite anterior în apă. Se aşează într-o cratiţă. Separat, se prepară un sos, din puţin ulei, bulion, sare, piper alb, o linguriţă de faină şi zahăr.

Sosul obţinut se toarnă în cratiţă, peste vinete şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o jumătate de oră.

Se serveşte rece, de la frigider, chiar şi peste o săptămână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.