Vinete umplute cu rosii si cascaval
PrinteazaVinete umplute cu rosii si cascaval din: vinete, rosii, oua, pesmet, patrunjel verde, usturoi, cascaval, unt, concentrat de legume.
Ingrediente:
- 4 vinete
- 2 rosii
- 1 ou
- 4 linguri pesmet
- pătrunjel verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g caşcaval
- 1 lingură unt
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai în două pe lungime, apoi le dai într-un clocot, împreună cti concentratul de legume. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o lingură le scoţi miezul şi îl dai deoparte.
Toci miezul, îl amesteci cu pesmetul, oul, roşiile tocate şi pătrunjelul tăiat fin, cât şi cu usturoiul tocat. Umpli jumătăţile de vinete.
Le ornezi cu felii de roşii şi caşcaval ras, le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi le dai la cuptor pentru jumătate de oră.
La nevoie, mai adaugi 1 pahar cu apă, să nu se lipească vinetele de tavă.
Pofta buna!