Vinete umplute cu ou şi caşcaval

Printeaza

Vinete umplute cu ou şi caşcaval

Ingrediente:Vinete umplute cu ou şi caşcaval

  • 2 vinete
  • 200 g caşcaval
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 fire de ţelină
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă făină
  • 3 roşii
  • sare
  • apă
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în apă cu sare timp de 10 mi­nute. Le scoţi apoi pe un suport de lemn, aşezi peste ele un alt suport, apoi o greutate ca să se scurgă bine zeama.

Cât stau aşa, razi caşcavalul şi îl amesteci cu oul şi verdeaţa tocată. Umpli vinetele (numai presate bine) cu această compoziţie, le legi cu un fir de ţelină şi le aşezi într-o tavă. Adaugi uleiul, puţină apă, roşiile decojite şi date pe râzătoare, sare şi piper după gust şi le dai la cup­tor pentru 30-40 de minute.

Când sunt gata, scoţi vinetele pe un platou, iar în sosul rămas adaugi făina des­făcută în puţină apă rece şi-l mai fierbi 2-3 minute.

Vinete umplute cu ou şi caşcaval

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.