Vinete umplute cu ciuperci delicioase

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piperVinete umplute cu ciuperci delicioase si patrunjel

Ingrediente:

  • 6 vinete
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • 3 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 80 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Tai vinetele în jumătate pe lungime, le opă­reşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi le laşi să se scurgă 30 de minute. Le scoţi apoi miezul şi-l tai mărunt. Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai mărunt şi le căleşti împreună cu usturoiul pisat şi miezul vinetelorîn ulei încins.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi să se călească 20 de minute, pe foc potrivit. Treci vine­tele prin pesmet, le umpli cu compoziţia de ciuperci, le aşezi într-o tavă, torni peste ele puţin ulei şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute. La final, presari pătrunjelul tăiat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.