Vinete umplute cu carne si cascaval

Printeaza

Vinete umplute cu carne si cascaval din: vinete, carne tocata de curcan, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, oregano, morcovi, ou, apa, sare, piper, smantana, cascaval, ardei gras, ardei capia, frunze de menta, marar.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_carne_si_cascaval

  • 4 vinete potrivite
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 catei usturoi pisati
  • 200 g ciuperci
  • 1 lingura rasa oregano
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 150 ml apa
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 8 linguri cu smantana
  • 300 g cascaval
  • 2 ardei grasi verzi mari
  • 4 ardei capia mari

pentru decor:

  • frunze de menta
  • 1 legatura marar

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai jumătăţi. Le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa, ardeii graşi, morcovul şi ciupercile. Tai mărunt ceapa şi dai pe râzătoare morcovul. Toci ciupercile şi pătrunjelul.

Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, ciupercile, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul, ceapa, sarea şi piperul, după gust.

Umpli jumătăţile de vinete cu amestecul de carne şi le aşezi într-o tavă. Pui printre acestea bucăţi de ardei gras şi capia. Adaugi apă, potriveşti din nou de sare şi piper şi le coci la cuptor circa 40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari peste vinetele umplute şi legumele din tavă caşcavalul ras şi torni smântână. Laşi până când se gratinează.

Vinete umplute cu carne si cascaval

Vinete_umplute_cu_carne_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.