Vinete umplute cu carne macra

Printeaza

Vinete umplute cu carne macra 

Ingrediente:Vinete umplute cu carne macra

  • 6 vinete potrivite
  • 500 g carne macră
  • 1 ceapă
  • 1 Iingură untură(ulei)
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Ingrediente sos: 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură bulion.

 

 

Mod de preparare:

Se aleg pătlăgele vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se taie cozile şi se opăresc cinci minute într-o oală cu apă clocotită. Se scot, se răcoresc cu apă rece, apoi se ţin 1/4 oră sub teasc, pentru ca apa să iasă din ele. Se scobesc.

Se dă carnea prin maşină, se prăjeşte în untură cu puţină ceapă, se adaugă sare, piper şi un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi făină.

Se adaugă apă, puţin bulion şi miezul scos din vinete. După ce a fiert, se strecoară prin sită. Se toarnă peste vinetele aşezate în cratiţă. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Înainte de a servi se dau o jumătate de oră la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.