Vinete umplute cu carne de porc si cimbru

Printeaza

Vinete umplute cu carne de porc si cimbru din: vinete, ceapa, carne tocata de porc, pasta de rosii, ulei, sare, piper negru si rosu, cascaval, runze de salată, cimbru uscat sau verde.

Vinete_umplute_cu_carne_de_porc_si_cimbru

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 2 cepe
  • 600 g carne tocată de porc
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 3-4 linguriţe ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru şi roşu, boabe şi măcinat /1
  • 100 g caşcaval
  • frunze de salată pentru ornat
  • cimbru uscat sau verde

Mod de preparare:

Se toacă carnea la maşină sau la robot. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se că­leşte în uleiul de floarea-soarelui până devine sticloasă.Carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa. Se condimen­tează cu sare, piper şi, la sfârşit, se adaugă pasta de roşii.

Se lasă să scadă câteva minute şi apoi se opreşte. Se iau vinetele, se spală, se taie în jumătăţi, se scoate miezul cu o lingură de inox, se stropesc cu sare şi ulei şi se bagă în cuptorul încins aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie.

După ce au stat în cuptor, se scot, se scurg de suc şi se umplu cu compoziţia de carne. Pe deasupra se gratinează cu caşcaval şi se mai lasă să stea la cuptor până se rumenesc. Se servesc ornate cu cimbru verde sau uscat, aşezate pe frunze de salată.

Vinete umplute cu carne de porc si cimbru

Vinete_umplute_cu_carne_de_porc_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.