Vinete umplute cu amestec de carne tocata

Printeaza

Vinete umplute cu amestec de carne tocata din: vinete, carne tocata amestec, ceapa, suc de lamaie, ardei, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_amestec_de_carne_tocata

  • 4 vinete
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 4 ardei lungi
  • 4 rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă în cămaşă, se taie în două fără a le despărţi complet şi se golesc de conţinut, care se păstrează. Se presară cu sare la interior si exterior si se lasă aproxi­mativ 30 de minute. Intre timp, ceapa se căleşte într-o lingură de ulei si, când s-a înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura.

Se pune şi miezul vinetelor tocat mărunt si se lasă pe foc 15 minute. Apoi, se trage carnea de pe foc, se po­triveşte gustul de sare şi piper si se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Cu acest amestec se umplu vinetele curătate si se acoperă cu un ardei tăiat în două pe lung.

In interiorul ardeiului tăiat se aşază o felie de roşie. Se pun vinete­le în tava de cuptor cu restul uleiului, sucul de lămâie şi apă cât să le cuprindă pe 3/4. Se dau la cuptor pentru 40 de minute.

Vinete umplute cu amestec de carne tocata

Vinete_umplute_cu_amestec_de_carne_tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.