Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

Printeaza

VInete si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi, ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de telina.

Ingrediente:Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

  • 16 ardei
  • 8 vinete
  • 3 kg varză crudă
  • 500 g morcovi
  • 500 ml ulei
  • 500 g ceapă
  • 2 bucăţi ţelină
  • 2 linguri sare
  • 1 linguriţă piper
  • foi de dafin
  • 2 linguriţe zahăr
  • circa 10 frunze de ţelină lungi.

 

Mod de preparare:

Opăreşti vinetele în 6 litri de apă şi o linguriţă de sare de lămâie, timp de 5-10 minute, apoi le scoţi şi, în apa rămasă, treci rapid şi ardeii.

Opăreşti şi ţelina, trecând frunzele rapid prin apa clocotită. Razi pe răzătoarea mare morcovii şi varza, sărezi şi piperezi amestecul şi adaugi ceapa prrăjităîn ulei.

Adaugi şi zahărul şi ames­teci bine. Când s-a înmuiat un pic compoziţia, umpli ardeii şi vinetele cu acest amestec şi le legi cu frunzele de ţelină opărite.

Pui pacheţelele într-o cratiţă, adaugi piper negru şi foii de dafin şi aşezi o greutate peste ele, apoi le laşi să fiarbă în sucul lor.

După aceea le laşi încă 24 de ore c,u greutatea peste ele, la temperatura camerei, apoi se dau la frigider. Fiecărui ardei îi pui capac format din firunze de ţelină verde.

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • vinete umplute cu varza
  • vinete umplute cu varza la murat
  • vinete umplute cu varza murata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.