Vinete prăjite cu sos de roşii

Printeaza

Vinete prăjite cu sos de roşii

Ingrediente:Vinete prăjite cu sos de roşii

  • 3 vinete potrivite
  • 1 lingură de făină
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • 500 g roşii
  • 3 linguri de untdelemn
  • 1 lingură de zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai vinetele rondele, după care le pui pentru câteva minute în apă clocotită cu  sare. Le scoti, le lasi la scurs pe un suport de lemn, asezand peste ele o greutate ca sa-si lase zeama.

Le dai apoi prin faina si le prajesti pe ambele parti, la foc potrivit ca sa se patrunda bine. Usturoiul îl cureţi, îl căleşti puţin în ulei, apoi adaugi roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt.

Laşi pe foc până se înmoaie usturoiul, apoi potriveşti gustul de sare, pui şi zahărul, şi făina şi mai dai într-un clocot. Când sosul este gata, aşezi rondelele de vinete pe un platou şi îl torni peste ele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.