Vinete picante

Printeaza

Vinete picante din: vinete, ardei, rosii, ceapa, usturoi, sare, untdelemn.

Ingrediente:Vinete picante

  • 2-3 vinete
  • 5-6 ardei graşi
  • 500 g roşii
  • 3-4 cepe
  • usturoi
  • sare
  • untdelemn

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe jar sau pe flacără şi se curăţă de coajă, se desfac felii şi se pun, pe un fund înclinat, să se scurgă.

Ardeii se coc, se lasă cu sare într-o cratiţă acoperită, apoi se curăţă de coajă, se desfac de pe cotor, şi li se scot seminţele.

Ceapa se taie şi se înmoaie în untdelemn fierbinte; roşiile, curăţate de pieliţă şi sâmburi, se taie felii.

Intr-o cratiţă se aşează un strat de vinete, unul de ardei tăiaţi felii, altul de usturoi şi ceapă, şi ultimul de felii mici de roşii.

Se presară sare, se pune untdelemn şi se dă totul la cuptor.

Se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant   Mod de preparare: […]

 

Vinete conservate in untdelemn

Vinete conservate in untdelemn

Vinete conservate in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 kg vinete 1 litru untdelemn 3 kg roşii usturoi câteva legături pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Vinetele se curăţă la fel ca şi pentru celelalte conserve de vinete, se taie felii groase de 1 cm, care se aşează […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.