Vinete pane cu sos

Printeaza

Vinete pane cu sos din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Vinete pane cu sos

  • 4 vinete lunguieţe
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 4-5 roşii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 60 g făină
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă vinetele de coajă din loc în loc, taie-le felii si sărează-le.

După o oră, spală-le, stoarce-le puţin, dă-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei. Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o, adaugă usturoiul tăiat felii pe lungime, ardeii fidelută, roşiile curătate de pielită si seminţe si tocate mărunt.

Lasă totul să fiarbă până scade.

Aranjează vinetele pe o farfurie adâncă si toarnă sosul scăzut.

Serveşti vinetele calde sau reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.