Vinete in otet cu usturoi

Printeaza

Vinete in otet cu usturoi din: vinete, otet, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:

  • 8 vinete
  • 250 ml oţet
  • 4 căpăţâni usturoi
  • 400 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 750 ml apă

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le ştergi. Le tai felii, pe lung, de grosime potrivită, le dai cu sare şi le laşi la scurs să iasă zeama amară din ele, aproximativ 2-3 ore.

Le tamponezi cu prosoape de bucătărie şi le prăjeşti, în ulei bine încins, pe ambele părţi, amestecându-le cu usturoiul zdrobit.

Separat, fierbi oţetul cu apa, potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul.

Pregăteşti borcanele, le sterilizezi, pui în ele feliile de vinete şi crenguţe de cimbru, torni amestecul de apă şi oţet în fir subţire. închizi borcanele.

Pui prosoape de bucătărie într-o oală mare, torni apă, aşezi borcanele, apa să ajungă la jumătatea lor, şi le fierbi 30 de minute.

După ce s-au răcit, le aşezi în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.