Vinete cu nuci si iaurt

Printeaza

Vinete cu nuci si iaurt din: vinete, nuca, iaurt, sirop de rodii, usturoi, sare, tahina.

Ingrediente:Vinete cu nuci si iaurt

  • 1,5 kg vinete
  • 1 pahar miez de nucă
  • 4 linguri iaurt
  • 3 linguriţe sirop de rodii
  • 5 căţei usturoi
  • sare
  • 1 căniţă tahina

 

Mod de preparare:

Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, se taie felii şi se pun la prăjit într-un vas cu ulei, până ce îşi schimbă culoarea.

După ce au fost scoase şi s-au scurs bine, se trec prin maşina de tocat, adăugându-se tahina, iaurtul, sarea şi siropul de rodii. Separat se pisează usturoiul şi miezul de nucă, amestecându-se bine.

Se adaugă peste amestecul obţinut anterior şi se omogenizează.

Se consumă reci, cu salată verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.