Vinete cu nuci si boabe de rodie

Printeaza

Vinete cu nuci si boabe de rodie din: vinete, rosii, nuca, lamaie, usturoi, ceapa, patrunjel, boabe de rodie, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vinete cu nuci si boabe de rodie

  • I kg vinete
  • 3 roşii mari, decojite şi tăiate cubuleţe
  • 1 pahar miez de nucă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 5 căţei usturoi
  • 2 cepe tăiate mărunt
  • 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt
  • boabe de rodie
  • sare
  • piper
  • 1 căniţă ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Vinetele, spălate şi fără cotoare, se coc pe o tavă deasupra flăcării aragazului. După răcire, se curăţă şi se lasă să se scurgă bine.

Se toacă. Separat, se prepară o compoziţie din usturoiul pisat, sare, piper şi suc de lămâie. Se toarnă peste vinete şi se amestecă bine.

Se adaugă, continuându-se amestecarea, nuca pisată, boabele de rodie şi roşiile, obţinându-se o pastă omogenă. Se pune pe platoul de servire şi deasupra se toarnă puţin ulei de măsline.

Se servesc reci, cu ceapă tăiată rondele mari.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.