Vinete cu migdale si patrunjel verde

Printeaza

Vinete cu migdale si patrunjel verde din: vinete, rosii, migdale, lamaie, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, rodie, sare, piper.

Ingrediente:Vinete cu migdale si patrunjel verde

  • 1 kg vinete
  • 3 roşii mari
  • 1 pahar migdale
  • 2 lămâi
  • 5 căţei usturoi
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • boabe de rodie
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Vinetele, fără cotoare, se coc la foc mic pe o tablă deasupra flăcării aragazului. Se coc pe ambele feţe şi se lasă la răcit. Se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.

Usturoiul pisat se amestecă cu suc de lămâie, sare şi piper. Se toarnă peste vinete, se amestecă tot timpul, adăugându-se migdalele (sau fistic) tocate mărunt, boabele de rodie şi roşiile fără pieliţe, tăiate cubuleţe.

Se omogenizează perfect şi se aşează pe platoul de servit.

Se toarnă deasupra puţin ulei de măsline şi se ornează cu ceapă tăiată rondele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.