Vinete marinate cu ardei iute si capere

Printeaza

Vinete marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa, ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper.

Ingrediente:Vinete_marinate_cu_ardei_iute_si_capere

  • 3 vinete potrivit de mari
  • 2 lămâi
  • 2 lingurite capere păstrate în saramură
  • 1 ceapă
  • 2-3 ardei iuţi
  • 2-3 crengute oregano sau o linguriţă oregano uscat
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare grunjoasă
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele şi se taie felii de maximum 1 cm. Se aşază în straturi pe un tocător din lemn, se presară cu sare şi se lasă la scurs o jumătate de oră.

Se spală apoi şi se fierb 2 minute în apă cu zeama de la o lămâie. Se scot din apa clocotită şi se pun la scurs pe o hârtie absorbantă.

Feliile de vinete bine scurse se pun în borcanele curate, în staturi, printre care se presară caperele, o lămâie tăiată felii, ardeii iuţi tăiaţi în sferturi sau în jumătăţi, ceapa tăiată solzişori, puţin piper şi oregano.

Se toarnă apoi uleiul şi se presează cu dosul lingurii de lemn, până se ridică uleiul deasupra.

Se închid borcanele şi se sterilizează jumătate de oră. Se mai lasă jumătate de oră în apa fierbinte, apoi se scot borcanele din apă şi se lasă să se răcească acoperite cu un şervet mai gros.

Vinete marinate cu ardei iute si capere

Vinete_marinate_cu_ardei_iute_si_capere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.