Vinete – mancarica

Printeaza

Vinete – mancarica din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete - mancarica

  • 1 kg vinete (4-6 bucăţi)
  • 1/2 kg roşii
  • 2 cepe
  • 1 căpătând usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie rondele groase de aproape 1 cm. Se sărează, se lasă să se înmoaie şi se presează putin pentru a ieşi zeama din ele. Se pun apoi să se prăjească într-o tigaie cu puţin ulei şi se rumenesc pe ambele părţi.

Separat, într-o cratiţă de circa 3 I se pune puţin ulei, în care se prăjeşte ceapa tocată. După ce s-a rumenit, în cratiţă se adaugă roşiile tocate mărunt. Se lasă să fiarbă până ce se realizează un sos mai gros, în care se adaugă vinetele prăjite.

Se mai adaugă supă sau apă caldă (ca să acopere vinetele) şi sare după gust şi se lasă în continuare la fiert. Când mâncarea este aproape gata, se adaugă usturoiul pisat şi se mai dă la cuptor cam 5 minute. în final se presară verdeaţa şi se lasă să se mai răcească.

Poate fi servită atât caldă, cât şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.