Vinete la cuptor cu jeleu de coacaze

Printeaza

Vinete la cuptor cu jeleu de coacaze din: vanata, faina, ulei, sare, piper, sos italian, jeleu de coacaze, mozzarella.

Ingrediente:Vinete la cuptor cu jeleu de coacaze

  • 1 vânătă mare
  • 50 g făină
  • 5 linguri de ulei
  • sare aromată
  • piper
  • 400 g sos italian pentru paste cu ierburi aromatice (gata preparat)
  • 2 linguri de jeleu de coacăze
  • 300 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Se curăţă vânătă, se spală şi se taie felii. Se pune făina într-o farfurie. Se umezesc puţin feliile de vânătă, după care se trec prin făină, pe ambele părţi.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc bine feliile de vânătă pe ambele părţi, până se rumenesc.

Apoi feliile se condimentează bine. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C).

Se aşează feliile de vânătă într-o formă termorezistentă. Se amestecă sosul de paste cu jeleul de coacăze şi se încălzeşte până când jeleul s-a dizolvat. Mozzarella se taie felii.

Se toarnă sosul peste vânătă, se aşează feliile de mozzarella şi se coace totul la cuptor circa 15 minute, până când brânza devine aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.