Vinete in bulion

Printeaza

Vinete in bulion din: vinete, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, telina, sare.

Ingrediente:Vinete in bulion

  • 3 kg vinete
  • 2 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 5-6 căţei de usturoi
  • frunze de ţelină
  • sare

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie felii, se sărează, se scurg şi apoi se prăjesc bine în ulei.

Roşiile, ar­deiul şi ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade şi se pun toate la fiert într-o jumătate de litru de apă. Usturoiul se taie felii. Vinetele se aşază în borcan, presărându-se cu felii de ustur­oi şi frunze de ţelină. Când legumele au fiert, se strecoară şi zeama se mai fierbe 5-10 minute.

Această zeamă se toarnă peste vinete, se adaugă uleiul rămas de la. prăjit şi se închid borcanele, care se pun într-o cratiţă cu apă şi se fierb o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.