Vinete in bulion
PrinteazaVinete in bulion din: vinete, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, telina, sare.
- 3 kg vinete
- 2 kg roşii
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 morcov
- 5-6 căţei de usturoi
- frunze de ţelină
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii, se sărează, se scurg şi apoi se prăjesc bine în ulei.
Roşiile, ardeiul şi ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade şi se pun toate la fiert într-o jumătate de litru de apă. Usturoiul se taie felii. Vinetele se aşază în borcan, presărându-se cu felii de usturoi şi frunze de ţelină. Când legumele au fiert, se strecoară şi zeama se mai fierbe 5-10 minute.
Această zeamă se toarnă peste vinete, se adaugă uleiul rămas de la. prăjit şi se închid borcanele, care se pun într-o cratiţă cu apă şi se fierb o oră.
Pofta buna!