Vinete impanate

Printeaza

Speli vinetele, le tai codiţele şi apoi le tai felii rotunde ş groase de un deget. Le dai sare şi le laşi 1/2 oră să se scurgă. Le prăjeşti în ulei, dar nu prea tare, şi le pui la scurs încă 3/2 oră.

Prepari un sos din: ceapă călită, roşii decojite, condimente, sare, piper, apa. Intr-o cratiţă cu margini mai înalte pui alternativ vinete şi sos, dea­supra fiind vinete.

La fiecare rând vei pune şi căţei de usturoi. Dai la cuptor la foc mic şi când este gata le pui la rece. Aşezi mâncarea în borcane, le sterilizezi la bain-marie şi ai pentru zilele de post.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.