Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc.

Ingrediente:Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

pentru legume:

  • 300 g vinete
  • 350 g mozzarella
  • 200 g dovlecei (zucchini)
  • 300 g roşii
  • 8 frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru decor:

  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Curăţă vinetele şi taie-le rondele subţiri. Frige-le pe ambele părţi pe un grătar din fontă foarte încins şi pune-le pe o tavă. Taie dovleceii pe lung felii subţiri şi opăreşte-le 1 minut în apă clocotită cu un praf de sare. Scoate-le, scurge-le, pune-le pe o tavă şi lasă-le să se răcorească.

Spală roşiile cu apă rece, zvântă-le şi taie-le rondele subţiri. Taie mozzarella felii foarte subţiri. Aranjează pe o tavă unsă cu ulei jumătate din rondelele de vinete şi aşază câte 2 felii de dovlecel pe fiecare.

Acoperă dovleceii cu rondele de roşii, pune sare şi piper, după gust, şi câte o frunzuliţă de busuioc, felii de mozzarella şi încă o frunză de busuioc.

Acoperă cu o felie de vânătă şi cu încă una de mozzarella. Pune-le în cuptorul preîncălzit la 180° C şi ţine-le 5 minute. Scoate-le când mozzarella se topeşte. Decorează cu câteva frunze de busuioc si serveste.

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.