Vinete felii cu sos de rosii
PrinteazaVinete felii cu sos de rosii din: vinete, sare, usturoi, usturoi, faina, lapte, ou, ulei, suc de rosii, condimente, zahar.
- 4 vinete mijlocii
- sare
- usturoi
- 4 linguri cu faina
- 1 ceasca plina cu lapte
- 1 ou
- 1 ceasca mare cu ulei
- 1 cana cu suc de rosii
- condimente
- zahar
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele, le tăiaţi felii groase de 3-4 cm, le acoperiţi cu sare, puneţi deasupra lor un fund de lemn şi pe acesta, o oală plină cu apă. Lăsaţi 30 min să se scurgă sucul plin de toxine, spălaţi vinetele, le stoarceţi de apă, le treceţi prin făină, apoi prin aluat de clătite (făcut din: 1 ou, 3 linguri cu faină, sare şi lapte) şi le prăjiţi în ulei fierbinte.
Scoateţi pe şerveţele de hârtie pentru 5-10 min, puneţi pe platou. Sucul de roşii îl săraţi, îl condimentaţi cu mentă tocată sau cimbru, îndulciţi cu 1 lingură de zahăr şi-1 lăsaţi la foc mic 10 min. Serviţi în sosieră, lângă vinete sau turnat peste acestea.
Pofta buna!