Vinete cu usturoi si susan

Printeaza

Vinete cu usturoi si susan din: vinete, ulei de susan, lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Vinete cu usturoi si susan

  • 1 kg vinete
  • 6 linguriţe ulei de susan
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 căţei usturoi
  • 2 pahare iaurt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri. Se taie cotoarele şi se pun la copt pe o tablă pusă deasupra flăcării aragazului.

După ce s-au întors pe toate părţile, se lasă să se scurgă bine şi să se răcească complet. Se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu sucul de lămâie, uleiul de susan şi iaurtul.

Se adaugă peste vinete, amestecându-se până ce se omogenizează, şi se toarnă uleiul de măsline. Se amestecă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.