Vinete cu usturoi si ardei iute

Printeaza

O reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper.

Ingrediente:Vinete cu usturoi si ardei iute

  • 4 vinete mari lunguiete
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei capia mari
  • 1 ardei iute
  • rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în două, pe lungime, apoi tăiaţi jumătăţile tot pe lungime în fâşii cu grosimea de 2 – 3cm. Săraţi-le şi lăsaţi-le 10 minute pe un fund de lemn să se scurgă zeama. Puneţi-le apoi într-o tavă de aragaz, cu ulei şi puneţi tava la cuptor la foc potrivit.

Coaceţi, separat, roşiile, usturoiul şi ardeii, înfăşurate în folie de aluminiu, într-o tavă uscată. După ce s-au înmuiat, scoateţi-le, lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de pieliţă şi coji. Faceţi din ele un piure cât mai fin, măruntindu-le cu un blender sau trecându-le prin maşina de tocat came.

Când vinetele s-au înmuiat, turnaţi peste ele piureul de roşii, ardei şi usturoi. Mai ţineţi tava la cuptor 5 minute, apoi scoateţi preparatul din tavă şi serviţi-l cald.

Vinete cu usturoi si ardei iute

Vinete cu usturoi si ardei iute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.