Vinete cu susan si cimbru in saramura

Printeaza

Vinete cu susan si cimbru in saramura din: vinete, susan, unt, ulei de măsline, cimbru verde, roşii, sare, piper boabe şi măcinat, usturoi, otet balsamic, soia.

 

Ingrediente:Vinete_cu_susan_si_cimbru_in_saramura

  • 4 vinete
  • 100 g susan
  • 30 g unt

Pentru saramură:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 crenguţe cimbru verde
  • 2-3 roşii
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 6 căţei usturoi
  • 30 ml oţet balsamic
  • 3-4 linguriţe soia

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coaja, se spală bine şi se opăresc în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 40 de minute.

Se scot din apa în care au fiert şi se pun în sită să se scurgă. Se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe.

Separat, se prepară saramura, într-o oală de 2 l, se pun roşiile, tăiate rondele, uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul, sarea, oţetul, soia, piperul boabe şi măcinat şi se lasă să fiarbă la foc mic.

După ce au fiert, se iau de pe foc şi se acoperă cu un capac.

Feliile de vinete se pun în sara­mură şi se lasă să stea câteva ore până se răceşte compoziţia.

Intre timp, se prăjeşte susanul în tigaie cu puţin unt şi sare.

Vinetele se scot cu spumiera pe un platou, se presară susanul prajit şi se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.

Vinetele în saramura se pot servi şi cu diferite preparate din carne.

 

Vinete cu susan si cimbru in saramura

Vinete_cu_susan_si_cimbru_in_saramura

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.