Vinete cu rosii si usturoi

Printeaza

Vinete cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, ulei, zahar, faina, usturoi, sare.

Ingrediente:Vinete cu rosii si usturoi

  • 3 vinete potrivit de mari
  • 1/2 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita faina
  • 1 capatana de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Scurgi vinetele bine, le dai uşor prin fă­ină şi le prăjeşti puţin în uleiul bine încins.

Aşezi vi­netele într-o tavă smălţuită sau într-un vas de yena şi torni deasupra un sos pe care îl prepari aşa: toci usturoiul mărunt, înăbuşit în puţin ulei, amestecat cu roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, tăiate bucăţi mici, zahărul şi sarea.

Dai vasul la cuptorul deja în­cins, la foc potrivit, pentru 20-25 minute. Serveşti vinetele reci.

Vinete cu rosii si usturoi

Vinete cu rosii si usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.