Vinete cu rosii si parmezan

Printeaza

Vinete cu rosii si parmezan din: vinete, rosii, usturoi, zahar, patrunjel, parmezan sau caşcaval de oaie, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_cu_rosii_si_parmezan

  • 2 vinete mari
  • 4 roşii potrivite
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri cu zahăr
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 100 g parmezan sau caşcaval de oaie dat pe răzătoarea mică
  • oţet balsamic
  • sare, piper

Mod de preparare:

Incinge bine tabla, presară pe ea sare grunjoasă şi pune roşiile la copt. Intoarce-le cu grijă pe toate feţele.

Taie vinetele felii, dă-le cu sare, lasă-le la scurs, apoi tăvăleşte-le prin zahăr şi pu- ne-le pe grătarulîncins. Lasă-le câte trei mi­nute pe fiecare parte, să se pătrundă bine.

Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe, apoi amestecă-le cu o lingură cu ulei de măsline şi usturoi felii. Pune în câte un bol individual o felie de vânătă, o lingură de roşii cu usturoi şi iar vânătă.

Pune din nou o lingură cu roşii, presară pătrunjel tocat mărunt şi câteva picături de oţet balsamic. Mai pune o felie de vânătă şi parmezan.

Vinete cu rosii si parmezan

Vinete_cu_rosii_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.