Vinete cu rosii si parmezan
PrinteazaVinete cu rosii si parmezan din: vinete, rosii, usturoi, zahar, patrunjel, parmezan sau caşcaval de oaie, otet balsamic, sare, piper.
- 2 vinete mari
- 4 roşii potrivite
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri cu zahăr
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 100 g parmezan sau caşcaval de oaie dat pe răzătoarea mică
- oţet balsamic
- sare, piper
Mod de preparare:
Incinge bine tabla, presară pe ea sare grunjoasă şi pune roşiile la copt. Intoarce-le cu grijă pe toate feţele.
Taie vinetele felii, dă-le cu sare, lasă-le la scurs, apoi tăvăleşte-le prin zahăr şi pu- ne-le pe grătarulîncins. Lasă-le câte trei minute pe fiecare parte, să se pătrundă bine.
Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe, apoi amestecă-le cu o lingură cu ulei de măsline şi usturoi felii. Pune în câte un bol individual o felie de vânătă, o lingură de roşii cu usturoi şi iar vânătă.
Pune din nou o lingură cu roşii, presară pătrunjel tocat mărunt şi câteva picături de oţet balsamic. Mai pune o felie de vânătă şi parmezan.
Vinete cu rosii si parmezan
Pofta buna!