Vinete cu rosii, ceapa si usturoi

Printeaza

Vinete cu rosii, ceapa si usturoi din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin.

Ingrediente:Vinete_cu_rosii_ceapa_si_usturoi

  • 4 cepe albe
  • 3 vinete
  • 6 rosii
  • 3 dovlecei
  • 7 catei de usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi tai toate legumele în felii groase de 0,5 cm. Incingi bine cuptorul, freci cu un căţel de usturoi o formă termorezistentă, o ungi cu ulei şi aşezi în ea, în picioare, rondelele de legume, cât mai strânse unele de altele.

Cureţi 6 căţei de usturoi şi îi pui întregi între rondele, sărezi, condimentezi, stropeşti legumele cu puţin ulei şi le dai timp de 20 de minute la cuptor.

Scoţi legumele din cuptor şi le apeşi cu lingura pentru spumă, ca să iasă zeama din ele (fără să le zdrobeşti), apoi le mai laşi să se pătrundă la cuptor încă 40 de minute. Serveşti legumele fierbinţi, direct din formă.

Vinete cu rosii, ceapa si usturoi

Vinete_cu_rosii_ceapa_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.