Vinete cu parmezan si seminte de pin

Printeaza

Vinete cu parmezan si seminte de pin din: ulei de masline, usturoi, cimbru, frunze de salvie, rosii tocate, otet din vin rosu, zahar, vinete, parmezan, pesmet, seminte de pin, mozzarella, frunze de busuioc.

Ingrediente:Vinete_cu_parmezan_si_seminte_de_pin

  • 2 linguri ulei de masline, plus extra
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 3 fire de cimbru
  • 8 frunze mari de salvie, tocate fin
  • 4 conserve a cate 400 g de rosii tocate
  • 3 linguri de otet din rosu
  • 3 linguri de zahar
  • 6 vinete mari, taiate subtire, pe lungime
  • 100 g parmezan, ras fin
  • 85 g pesmet
  • 50 g seminte de pin
  • 2 bucati a cate 125 g de mozzarella rupte in bucati mici
  • 1 mana de frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă usturoiul, cimbrul şi salvia şi sotează-le uşor câteva minute. Răstoarnă apoi roşiile din conservă, adaugă oţetul şi zahărul si lasă sosul să fiarbă la foc mic 20-25 minute, până se îngroaşă puţin.

Intre timp, încălzeşte o tigaie-grill. Unge feliile de vinete pe ambele părţi cu ulei de măsline, apoi frige-le în tranşe. Toate feliile trebuie să se înmoaie şi să fie uşor înnegrite de la grătar, aşa că nu da focul prea mare, pentru că vinetele se vor arde înainte să se înmoaie. Pune-le deoparte pe o farfurie pe măsură ce sunt gata.

Intr-un vas mare pentru cuptor pune un strat de sos de roşii. Amestecă 25g de parmezan cu pesmetul şi cu seminţele de pin, şi lasă-le deoparte. Peste sosul de roşii aşază un strat sau două de felii de vinete, pe care apoi le asezonezi bine. Mai adaugă câteva linguri de sos de roşii şi presară nişte mozzarella, parmezan şi frunze de busuioc. Repetă, construind strat după strat – la final trebuie să fie ultimele linguri de sos de roşii. Presară deasupra pesmetul amestecat cu parmezan.

Incinge cuptorul la 200°C. Dă mâncarea la cuptor 30-40 de minute, până când stratul de deasupra devine auriu şi crocant, iar sosul de roşii clocoteşte. După 10 minute în care o laşi să se răcească puţin, presară frunze de busuioc si serveste.

Vinete cu parmezan si seminte de pin

Vinete_cu_parmezan_si_seminte_de_pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.