Vinete cu dovlecei si cascaval

Printeaza

Vinete cu dovlecei si cascaval din: vinete, dovlecei, rosii, branza topita sau cascaval, patrunjel, ulei, faina, pesmet, sare, piper.

 

Ingrediente :Vinete cu dovlecei si cascaval

  • 3 vinete
  • 4 dovlecei
  • 4 roşii
  • 2 pachete brânză topită sau 250 g caşcaval
  • 1 le­gătură pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri făină
  • 2 lin­guri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele şi dovleceii în stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le pre­sari cu sare. Aşezi peste ele un suport de lemn şi peste acesta o greutate care va ajuta legumele să-şi lase zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Le scoţi pe şerveţele de hârtie care să absoarbă grăsimea. Ungi o tavă cu margarină, o presari cu pesmet, apoi aşezi un strat de felii de vinete, unul de brânză sau caşcaval, următorul de dovlecei.

Pui un alt strat de felii de brânză, peste care aranjezi roşiile decojite şi tăiate felii, presari sare, piper şi pătrunjel tocat şi mai aşezi un strat de brânză şi dai la cuptor, la foc moderat, pentru 20-25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.