Vinete cu dovlecei cu scordolea

Printeaza

Vinete cu dovlecei cu scordolea din: vinete, dovlecei, ulei, faina, scordolea, sare, nuci, miez de paine, ulei, otet, usturoi.

Ingrediente:Vinete_cu_dovlecei_cu_scordolea

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • ulei pentru prajit
  • 1 1/2 lingura faina
  • 5 linguri scordolea
  • sare

pentru sos:

  • 200 g nuci
  • putin miez de paine
  • 2 cesti ulei
  • 40 ml otet
  • 6 catei mari de usturoi
  • 5-6 lingura apa
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii şi îi tai în felii nu prea subţiri, în lungime, apoi îi aşezi pe o farfurie. La fel tai şi vinetele, punându-le în altă farfurie. Presari sare. Ştergi cu şervetul feliile, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Când toate feliile sunt prăjite, le serveşti imediat foarte fierbinţi, cu sos scordolea. Pregăteşti sosul scordolea aşa: Cureţi şi pisezi bine usturoiul, până obţii o pastă. Adaugi nucile măcinate, pâinea înmuiată şi continui să baţi până obţii un aluat.

Presari sare după gust şi adaugi oţetul şi apa. Amesteci bine compoziţia şi torni treptat uleiul, ca la maioneză, până termini toată cantitatea. Sosul scordolea îl serveşti mai ales cu raci, dar şi cu orice fel de peşte prăjit, în mod special lângă file de peşte de mare.

Vinete cu dovlecei cu scordolea

Vinete_cu_dovlecei_cu_scordolea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.