Vinete crocante cu sos de curry

Printeaza

Vinete crocante cu sos de curry din: faina, vinete, pesmet, ulei, orez basmati, ceapa, usturoi, pudra de curry, miere, lapte de cocos, castravete.

Ingrediente: Vinete_crocante_cu_sos_de_curry

  • 4 linguri de făină
  • 2 vinete, tăiate în felii
  • 100g de pesmet uscat
  • 4 linguri de ulei
  • 250g de orez basmati
  • 1 ceapă, tocată
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 3 linguri pudră de curry
  • 2 linguri de miere
  • 1 conservă de 400ml lapte de cocos
  • 1 castravete mare

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, combină 3 linguri de făină cu suficientă apă pentru a obţine o pastă fluidă, apoi asezoneaz-o şi adaugă vinetele feliate, tăvălindu-le până când se acoperă bine. Pune pesmetul pe o farfurie şi trece feliile de vinete prin el, întorcându-le de pe o parte pe alta pentru a se acoperi cu pesmet şi apăsând pe acesta pentru a se lipi.

Incinge cuptorul la 180°C şi puţin ulei într-o tigaie. Prăjeşte feliile de vinete în tranşe, câte 5 minute pe fiecare parte sau până când devin fragede, adăugând puţin ulei între tranşe. Transferă feliile într-o tavă pe măsură ce sunt gata. După ce ai terminat de prăjit vinetele, pune tava în cuptor şi las-o 10-15 minute, timp în care prepari sosul. Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Şterge tigaia si încinge încă puţin ulei. Pune în ea ceapa şi căleşte-o câteva minute, pentru a se înmuia. Adaugă usturoiul şi pudra de curry şi căleşte-le 1 minut, apoi adaugă făina rămasă şi mierea, amestecând pentru a obţine o pastă.

Toarnă laptele de cocos, puţin câte puţin, amestecând pentru a omogeniza sosul, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic 10 minute, adăugând puţină apă, dacă se îngroaşă prea tare. Taie castravetele în fâşii lungi cu ajutorul unui instrument de decojit legumele. Scurge orezul şi serveşte-l cu vinetele crocante, sosul de curry şi fâşiile de castravete.

Vinete crocante cu sos de curry

Vinete_crocante_cu_sos_de_curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.