Vinete coapte

Printeaza

Vinete coapte din: vanata, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, rosii, pasta de rosii, oregano, busuioc, vin alb sec, otet de fructe, piper de cayenne, zahar, ou, usturoi verde.

Ingrediente:Vinete_coapte

  • 1 vata mica
  • 1 lingurita sare, piper negru
  • 50 g faina
  • ulei de masline pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g rosii curatate de pielita
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • cate o lingurita oregano si busuioc tocat
  • 1/8 l vin alb sec
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita otet de fructe
  • 1 praf de piper de Cayenne
  • 1 praf de zahar
  • 1 ou fiert tare
  • 1 lingurita tulpina de usturoi verde tocata
  • 1-2 lingurita ulei de masline

 

Mod de preparare:

Vânătă se taie în felii groase de 1 cin, se presară cu sare, se lasă la frigider să se pătrundă 10 minute, se spală şi se usucă cu şervetul. Feliile de vânătă se condimentează puternic cu sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei până devin galben-aurii.

Pentru sos, se toacă fin ceapa şi se prăjeşte în restul de ulei până devine sticloasă. Se adaugă căţeii de usturoi şi roşiile după ce au fost pasate cu furculiţa.

Se adaugă pasta de roşii, se presară deasupra oregano şi busuiocul şi se stinge cu vinul alb. Se drege puternic sosul cu condimente. Se lasă să mai dea un clocot şi se toarnă peste feliile de vânătă.
Se toacă oul, se presară împreună cu tulpina de usturoi deasupra preparatu-lui, se picură cu puţin ulei.

Vinete coapte

Vinete_coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.