Vinete coapte cu masline

Printeaza

Vinete coapte cu masline din: vanata, telina, rosii, ulei, ceapa, pasta de tomate, masline, otet, zahar, busuioc, salata verde, sare, piper.

Ingrediente:Vinete coapte cu masline

  • o vânătă mare
  • 2 peţioluri de ţelină
  • 4 roşii mari
  • o linguriţă ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe mici, tocate fin
  • o lingură pastă de tomate
  • 25 gr măsline verzi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o lingură oţet de vin alb
  • 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină
  • o lingură busuioc verde tocat, pentru ornat
  • salată verde, pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul 20 minute înainte de a găti.

Tăiaţi vânătă în cuburi mici pe oare le veţi pune într-o tavă unsă cu puţin ulei. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi coaceţi vânata în cuptorul preîncălzit. După circa 15-20 minute scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi vânătă să se răcească.

Puneţi ţelina şi roşiile într-un castron mai mare şi turnaţi deasupra apă clocotită.

Când observaţi că pieliţa roşiilor începe să crape, scoateţi roşiile din castron, curăţaţi-le complet de pieliţă şi de seminţe şi tocaţi pulpa în cuburi mici.

Incingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa 2-3 minute. Adăugaţi ţelina tocata marunt, roşiile, pasta de tomate şi măslinele, sare şi piper după gust.

Lăsaţi totul pe foc circa 5 minute, amestecând tot timpul. Adăugaţi oţetul, zahărul şi cubuleţele de vânătă şi lăsaţi totul să fiarbă 2-3 minute.

Se decoreaza cu busuioc verde şi frunze de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.