Vinete cu brânză

Printeaza

O reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel, maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 2 vinete maricele
  • 200 g branza telemea
  • 4 oua (de preferat, de prepelita)
  • patrunjel verde
  • 2 linguri cu maioneza
  • 2 linguri cu tahini
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • rosii pentru decor
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Taie vinetele pe lung, dă-le cu sare, pune-le în tavă şi bagă în cuptorul încins. Când s-au înmuiat, scoate-le. Scoate cu grijă mie­zul, împarte-l în două şi amestecă jumătate din el cu, pătrunjel verde tocat mărunt şi o lingură cu ulei.

Umple vinetele cu compoziţia obţinută, brânză fărâmiţată, apoi sparge deasupra câte un ou, piperează şi dă la cuptor 10-15 minute. Restul de pulpă de vinete, amestecă-l cu maioneză, tahini şi usturoiul pisat până ce obţii o pastă. Serveşte vinetele fierbinţi, cu roşii şi sos.

Vinete cu brânză

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.