Vinete cu brânză
PrinteazaO reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel, maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline.
- 2 vinete maricele
- 200 g branza telemea
- 4 oua (de preferat, de prepelita)
- patrunjel verde
- 2 linguri cu maioneza
- 2 linguri cu tahini
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- rosii pentru decor
- ulei de masline
Mod de preparare:
Taie vinetele pe lung, dă-le cu sare, pune-le în tavă şi bagă în cuptorul încins. Când s-au înmuiat, scoate-le. Scoate cu grijă miezul, împarte-l în două şi amestecă jumătate din el cu, pătrunjel verde tocat mărunt şi o lingură cu ulei.
Umple vinetele cu compoziţia obţinută, brânză fărâmiţată, apoi sparge deasupra câte un ou, piperează şi dă la cuptor 10-15 minute. Restul de pulpă de vinete, amestecă-l cu maioneză, tahini şi usturoiul pisat până ce obţii o pastă. Serveşte vinetele fierbinţi, cu roşii şi sos.
Vinete cu brânză
Pofta buna!