Vinete batute

Printeaza

O reteta simpla de vinete batute din: vinete, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare.

Ingrediente:Vinete batute

  • 1 kg vinete
  • 2 pahare de ulei măsline
  • 1 pahar suc de lămâie
  • 2 căţei usturoi pisat
  • sare

Mod de preparare:

Se spală vinetele şi se curăţă dc coajă şi cotor. Se taie în felii subţiri, se sărează şi se lasă la scurs, aproximativ zece minute. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei bine încins, până încep să îşi schimbe culoarea.

Se scot, se scurg bine de ulei şi se bat cu tocătorul. Se amestecă uşor cu ulei de măsline, usturoi zdrobit şi suc de lămâie.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.