Vinegreta de anghinare

Printeaza

Vinegreta de anghinareAnghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata. Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase.

Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele trebuie intai fierte 20-30 minute, in functie de dimensiune. Apoi se indeparteaza frunzele una cate una si se pun intr-un sos vinegreta, adica o combinatie simpla de ulei de masline cu otet (sau suc de lamaie) si condimente. Capatul mai fraged al fiecarei frunze se taie.

Cand terminati cu frunzele, indepartati stratul aspru de la suprafata, care nu este comestibil, cunoscut sub denumirea invelisul anghinarei si veti ajunge la miezul fraged care este o recompensa demna de efortul depus.

Vinegreta poate avea un gust mai bogat daca se adauga si putin mustar. Unii prefera sa serveasca anghinarele cu unt topit in locul sosului vinegreta. In secolul XIX, serviciile de masa pentru dineurile fastuoase includeau si farfurii speciale pentru servit anghinare, care cuprindeau un mic bol in care se punea leguma, un altul pentru sos si unul special pentru frunzele indepartate.

Vinegreta de anghinare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.