Vindaloo de porc pe pat de orez

Printeaza

Vindaloo de porc pe pat de orez din: porc, ulei, ceapa, ardei iute, supa de pui, coriandru, orez basmati, cardamom, piper, otet de vin rosu, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iute, cuisoare, coriandru, chimion, turmeric.

Ingrediente: Vindaloo_de_porc_pe_pat_de_orez

  • 1 kg spată de porc, curăţată de grăsime şi tăiată în cuburi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 1 lingură pudră de ardei iute
  • 250ml supă de pui
  • 1 mână frunze de coriandru
  • orez basmati fiert, pentru servit

Ingrediente marinata:

  • 6 păstăi de cardamom verde
  • 1/2 linguriţă boabe de piper negru
  • 125ml oţet din vin roşu
  • 1 lingură cu vârf de ghimbir ras fin
  • 4 căţei mari de usturoi, raşi fin
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 8 ardei iuţi uscaţi, mici
  • 1 vârf de cuişoare măcinate
  • 2 linguriţe de coriandru măcinat
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1/4 linguriţă de turmeric

Mod de preparare:

Pentru a face marinada, scoate, seminţele de cardamom din păstăi şi zdrobeşte-le împreună cu boabele de piper negru, într-un mojar cu pistil.

Combină-le cu celelalte ingrediente pentru marinadă, apoi toarn-o peste porc.

Acoperă carnea şi las-o la marinat peste noapte sau cel puţin 8 ore.

Incinge uleiul într-o oală mare la foc mediu şi căleşte ceapa timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se înmoaie. Adaugă pudra de ardei şi mai găteşte totul 1 minut.

Cu ajutorul unei spumiere, scoate carnea din marinadă şi transfer-o în oală.

Dă focul mai mare şi prăjeşte-o 5 minute, amestecând încontinuu.

Toarnă în oală marinada rămasă, împreună cu supa.

Dă totul în clocot, apoi micşorează focul şi lasă mâncarea să fiarbă 40-45 de minute, până când carnea se frăgezeşte, iar sosul se îngroaşă – ar trebui să fie mai degrabă gros, nu cu o consistenţă de sos.

Dacă vrei, îndepărtează ardeii iuţi uscaţi, apoi presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte mâncarea cu orez fiert.

 

Vindaloo de porc pe pat de orez

Vindaloo_de_porc_pe_pat_de_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.