Vin racoritor de macese

Printeaza

Vin racoritor de macese din: măceşe, zahăr, apă.

Vin_racoritor_de_macese

Ingrediente:

  • 2 kg măceşe
  • 2 kg zahăr
  • 5 l apă

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se aleg măceşele coapte, după ce au fost lovite de brumă. Se curăţă, se spală, se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă un sirop călduţ făcut dinainte. Se acoperă borcanul cu un capac şi se lasă să fermenteze.

Fermentaţia durează circa 30 de zile. După ce a încetat fermenta­ţia, vinul se strecoară într-o damigeană care se astupă ermetic cu un dop şi se dă la rece. După ce pe fundul damigenei s-a depus drojdia, cu ajutorul unui furtun se trage vinul în sticle, cu atenţie, ca să nu se tulbure.

Sticlele se astupă cu dopuri opărite şi se ţin într-o încăpere răcoroasă. Cu cât stă mai mult, cu atât vinul este mai bun. Peste măceşele care au mai rămas după strecurare se adaugă un sirop călduţ făcut din 2 kg zahăr şi 5 l de apă.

Se lasă la fermentat, iar în continuare se procedează ca mai înainte. Se va obţine un vin de bună calitate.

Vin racoritor de macese

Vin_racoritor_de_macese

 

Incoming search terms:

  • reteta vin din macese
  • reteta vin de macese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.